Itali: Supermarketet që kthehen në vetë-konsumimin diellor

Hanwha Q CELLS ka furnizuar 2.5 MW module diellore për 21 zona të supermarketeve në pjesën veriore të Italisë. Projekti u krye nga një kompani italiane, e cila operon në kanalin e shitjes me pakicë në shkallë të gjerë.


instalimet më të vogla komerciale dhe industriale (C & I) – si këtu në një supermarket – janë të njohura në Itali.

Gjithsej, janë instaluar 8,895 module diellore multicrystalline Q.PLUS-G4.3 nga Q CELLS në 21 lokacione, të cilat janë grumbulluar rreth rajoneve të industrializuara të Lombardisë (13 supermarkete), Veneto (tre supermarkete), Emilia-Romagna (katër supermarkete) dhe Piemonte (një supermarket). Kombinuar, projekti diellor prej 2.529 MW do të kursejë rreth 1.229.221 Kg CO² çdo vit, duke dhënë energji të pastër diellore që do të konsumohet vetë nga çdo supermarket.

C & I çati diellore një sektor në rritje për Italinë

I përfunduar në fillim të këtij viti, Projekti F është pjesë e një tendence në rritje në Itali, veçanërisht në Italinë Veriore, për të përqafuar përfitimet e gjelbra dhe kostoja e energjisë diellore. Italia tani ka tejkaluar 20 GW të kapacitetit të grumbulluar PV diellor, që është rritur me më shumë se 430 MW në vitin 2018, sipas të dhënave zyrtare të instalimit të ofruara nga operatori i rrjetit Terna.
Pjesa më e madhe e rritjes së vitit 2018 – 389.6 MW – u ngopur në sektorin italian të çatisë diellore, me instalime që nuk i kalojnë 20 kW që përbëjnë pjesën më të madhe, në 218.8 MW. Kjo do të thotë se pothuajse gjysma e të gjitha kapaciteteve PV italiane të shtuara në vitin 2018 u instalua në çatitë brenda rrezes së shtëpive të banimit dhe lokaleve të vogla komerciale dhe industriale (C & I).

Hanwha Q CELLS

Fuqia prej 20 kW – 100 kW është gjithashtu një segment i shpejtë në rritje, duke arritur në më shumë se 75 MW kapacitet të ri instalues ​​në 2018. Programi neto i matjes së Italisë për projektet C & I ka ndihmuar në ruajtjen e kësaj rritjeje në këtë sektor, shpenzimet e komponentit diellor po ashtu e bëjnë PV një propozim gjithnjë e më tërheqës për bizneset në Itali.


Alessio Palla, lider i Llogarisë së Llogarisë Italiane për Q CELLS, tha: “Sektori diellor komercial dhe industrial italian është një vend emocionues për të qenë tani, falë kostove më të ulëta të komponentëve që e bëjnë PV diellore një perspektivë tërheqëse për shumë biznese të vogla që kërkojnë të vetë – konsumojnë energjinë elektrike që gjenerojnë në vend. Q CELLS ishte e kënaqur të punonte me Manni Energy Srl për këtë projekt, i cili thekson potencialin e qëndrueshëm të energjisë diellore si një burim të decentralizuar të energjisë elektrike në Itali “.
Zgjidhje të ndryshme në rritje


Një tavan supermarketi është një vend ideal për instalimet diellore, por jo të gjitha çatitë janë krijuar të barabarta – siç shpjegon Githo Bezaka, Inxhinier i Aplikimit të Produktit në Q CELLS. “Nga 21 instalime të ndara, 13 u përfunduan duke përdorur sistemin e montimit Q.FLAT-G5 të Q QELLES, me gjashtë të tjerë duke përdorur sistemin e montimit Q.FLAT-G4 dhe dy që përdorin sistemin Q.MOUNT, që kërkohet gjatë instalimit në çatitë e pjerrëta. Për instalimet e kulmit të sheshtë, sistemet Q.FLAT-G4 dhe G5 siguroheshin që çdo sistem të ishte instaluar në kohën më të shkurtër të mundshme, gjë që ndihmoi në uljen e kostove të instalimit për konsumatorin.”
(HCN)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *