Uncategorized

Si energjitë e rinovueshme përmirësojnë sistemin e energjisë elektrike në Evropën Juglindore

Agora Energiewende ka botuar një studim se si fuqia e erës dhe fotovoltaike mund të zëvendësojnë plakjen e termocentraleve të linjitit në Evropën Juglindore. Modelimi tregon se ndërprerjet e energjisë mund të reduktohen ndjeshëm. Një pjesë prej 50 përqind e energjisë së rinovueshme në përzierjen e energjisë elektrike dhe zgjerimi i rrjeteve të energjisë elektrike …

Si energjitë e rinovueshme përmirësojnë sistemin e energjisë elektrike në Evropën Juglindore Read More »