solaradmin

E ardhmja i përket energjisë së rinovueshme!

Burimet e energjisë së rinovueshme do të pushtojnë furishëm botën. Duhet te kontribuojmë të gjithë në uljen e nivelit të CO2 në atmosferë dhe një mënyrë është instalimi i sistemeve fotovoltaike në mënyrë që të prodhojmë vetë energjinë elektrike. E ardhmja është në mënyrë të pashmangshme drejt energjisë së rinovueshme dhe më poshtë po ju listojmë …

E ardhmja i përket energjisë së rinovueshme! Read More »

Sisteme Diellore për çdo ndërtesë në Evropë

SolarPower Europe ka zbuluar fushatën e saj të re: të gjitha ndërtesat e reja dhe të rinovuara në BE duhet të kenë instalimin diellor – në ndërtesat rezidenciale, komerciale dhe industriale. Walburga Hemetsberger, CEO i SolarPower Europe tha: “Ne duhet të ndërmarrim veprime urgjente për ndryshimet klimatike. Instalimi i sistemeve diellore në të gjitha ndërtesat …

Sisteme Diellore për çdo ndërtesë në Evropë Read More »

Si energjitë e rinovueshme përmirësojnë sistemin e energjisë elektrike në Evropën Juglindore

Agora Energiewende ka botuar një studim se si fuqia e erës dhe fotovoltaike mund të zëvendësojnë plakjen e termocentraleve të linjitit në Evropën Juglindore. Modelimi tregon se ndërprerjet e energjisë mund të reduktohen ndjeshëm. Një pjesë prej 50 përqind e energjisë së rinovueshme në përzierjen e energjisë elektrike dhe zgjerimi i rrjeteve të energjisë elektrike …

Si energjitë e rinovueshme përmirësojnë sistemin e energjisë elektrike në Evropën Juglindore Read More »

Trajnim niveli 1

Fillo nje profesion te ri ne industrinë më premtuese atë të Energjisë së Ripërtërishme. Trajnim: Niveli 1. Matje te Objekteve sipas standardeve Si të bëni matjen e objekteve për sisteme Solare? Solarkosova ne bashkëpunim me inxhinier gjerman dhe bashkëpunëtor nga Fakulteti i Achen-it, ka filluar nivelin e parë të trajnimit për të gjithë të interesuarit …

Trajnim niveli 1 Read More »

Mundësi për të kontrolluar dhe monitoruar instalimet në mënyrë efikase

Në Intersolar 2019 kompania Solare Datensysteme prezantoi sistemin e ri të menaxhimit të energjisë Solarlog Base dhe Solarlog Web Enerest 4.0. Prodhimi i ardhshëm Solarlog kombinon funksionalitetin dhe fleksibilitetin nëpërmjet efikasitetit më të madh në kontrollin, rregullimin dhe monitorimin e sistemeve diellore. Së bashku me portalin e ri online Solarlog Web Enerest 4.0, moduli hardverik …

Mundësi për të kontrolluar dhe monitoruar instalimet në mënyrë efikase Read More »

20.4 GW instalime të reja PV (Photovoltaic) priten të bëhen në 2019 në Evropë

SolarPower Europe parashikon një rritje prej 80 për qind të tregut evropian për PV në vitin 2019. Vitin e kaluar tregu evropian u rrit me 21 për qind. Ditët me diell janë në horizont për Europën, si bumi i tregut diellor. Vitin e kaluar shënoi 11.2 gigawatt (GW) të energjisë fotovoltaike (PV) në kontinent, që …

20.4 GW instalime të reja PV (Photovoltaic) priten të bëhen në 2019 në Evropë Read More »

Shtetet anëtare të BE bëjnë thirrje për një të ardhme pa CO2 – PV (Panelet Fotovoltaike) si burim dominues i energjisë

Tetë shtete anëtare të BE kanë kërkuar që Brukseli të shtojë përpjekjet për të luftuar ndryshimet klimatike. Ekspertët e energjisë parashikojnë se 62% e të gjithë fuqisë evropiane do të burojnë nga sisteme fotovoltaike deri në vitin 2050 Tetë shtete anëtare të Bashkimit Evropian i kanë bërë thirrje Brukselit që të ndajë 25% të buxhetit …

Shtetet anëtare të BE bëjnë thirrje për një të ardhme pa CO2 – PV (Panelet Fotovoltaike) si burim dominues i energjisë Read More »

Itali: Supermarketet që kthehen në vetë-konsumimin diellor

Hanwha Q CELLS ka furnizuar 2.5 MW module diellore për 21 zona të supermarketeve në pjesën veriore të Italisë. Projekti u krye nga një kompani italiane, e cila operon në kanalin e shitjes me pakicë në shkallë të gjerë. Gjithsej, janë instaluar 8,895 module diellore multicrystalline Q.PLUS-G4.3 nga Q CELLS në 21 lokacione, të cilat …

Itali: Supermarketet që kthehen në vetë-konsumimin diellor Read More »

Kafeina nuk është vetëm për kafenë tuaj: ajo mund të nxisë edhe panelet diellore

Kafja është ajo që e mban Nju Jorkun në mëngjes, por gjithashtu mund të çojë në ndryshime në industrinë e energjisë. Në një studim të fundit nga Universiteti i Kalifornisë, Los Anxhelos dhe shkencëtarët në Solargiga Energy, një ndërmarrje prodhuese kineze për produktet fotovoltaike, kafeina mund të jetë një zëvendësim i mundshëm për materialet në …

Kafeina nuk është vetëm për kafenë tuaj: ajo mund të nxisë edhe panelet diellore Read More »

Intersolar 2019 (Munich)

Kjo video pasqyron pikat kryesore të Intersolar Europe 2019.Nga teknologjitë e prodhimit të PV deri te invertorët dhe termocentralet PV.-trendet dhe teknologjitë e reja në industrinë diellore mund të përjetohen në Intersolar Europe, ekspozita kryesore në botë për industrinë diellore, në Mynih.-Intersolar Europe po zhvillohet për herë të dytë së bashku me tre panaire të …

Intersolar 2019 (Munich) Read More »